Jesse Klaver: “Ik ben tevreden als de klimaatdoelstellingen gehaald worden, maar tot nu toe hoor ik alleen mooie woorden”

Code rood voor de mensheid, aldus het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties. De opwarming van de aarde gaat steeds sneller en is onmiskenbaar te linken aan menselijke activiteiten. Als we wereldwijd zo doorgaan, zijn extreme weersomstandigheden onvermijdelijk. Tijd voor actie, als het aan GroenLinks-voorman Jesse Klaver ligt. 

Te weinig actie
Het zijn heftige conclusies die naar voren komen in het nieuwe VN-klimaatrapport. Zo heftig dat GroenLinks bondgenoten vindt in het CDA en de VVD, ook zij vinden het klimaat nu urgent. “Er wordt al dertig jaar beloofd dat we het klimaatprobleem gaan aanpakken, maar iedere keer gebeurd er niks. Ik ben pas tevreden als de doelstellingen gehaald worden. Tot nu toe heb ik alleen mooie woorden en te weinig actie gehoord.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Partij van de Arbeid
Als het aan Jesse Klaver ligt, gaat GroenLinks in het nieuwe kabinet meeregeren. Tegelijkertijd blijft de partij stevig vasthouden aan de samenwerking met de PvdA. Moet dat niet losgelaten worden, als de klimaatcrisis zo groot is? “Als ik kijk naar wat er allemaal speelt in de wereld, weet ik wat er nodig is. Dat is juist dat progressieve partijen elkaar vasthouden. Ik ben er van overtuigd dat er beter klimaatbeleid komt als de PvdA en GroenLinks samenwerken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jesse Klaver terug. 

Vergelijkbare artikelen