Chris van Elswijk over agressie in vliegtuigen: “Je loopt als een politieagent aan boord”

Passagiers die het personeel uitschelden, medepassagiers aanvallen of de cockpit proberen in te dringen. Cabinepersoneel heeft steeds meer te maken met agressie in vliegtuigen. De verplichte mondkapjes zijn een grote trigger, aldus Chris van Elswijk, voorzitter van de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel. Bij Op1 vertelt hij samen met luchtvaartverslaggever Doron Sajet en Ruud Stegers, vicevoorzitter van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers, over de zorgelijke situatie.

Politieagent
Cabinepersoneel heeft steeds meer te maken met agressie in vliegtuigen. Chris van Elswijk: “Het gaat van agressief gedrag tot niet luisteren. Je loopt als een politieagent aan boord.” Volgens Van Elswijk is dat niet alleen maar een gevoel, tegenwoordig is het de realiteit. “Over het algemeen zie je dat alcohol vaak de oorzaak is, maar het afgelopen jaar zie je ook steeds vaker dat mondkapjes een grote trigger zijn.”

Notice of violation
Ruud Stegers van de Vereniging voor Verkeersvliegers herkent zich in het verhaal van Van Elswijk. “Je ziet veel dat passagiers alcohol meenemen in de tas en dat gedurende de dag bijschenken. We gaven een passagier op een gegeven moment een notice of violation en de at hij terplekke op. Hij at het a4’tje gewoon helemaal op.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ruud Stegers, Chris van Elswijk en Doron Sajet terug. 

Vergelijkbare artikelen