Tim Coronel en Rasmus Emmelkamp handelen in coronatesten: “Ik dacht: dit moet toch sneller kunnen?”

Veel ondernemers verdienden de afgelopen maanden aan het aanbieden en afnemen van coronatesten. Twee van deze ondernemers zijn coureur en ondernemer Tim Coronel en directeur van Spoedtest.nl Rasmus Emmelkamp. De commerciële coronatesters krijgen veel kritiek te verduren. Niet terecht, vinden ze zelf. Donderdag schuiven ze aan bij Op1 om te praten over hun ondernemingsgeest.

De GGD kwam vorig jaar flink in de knoei: ze konden de vraag naar coronatesten niet meer aan. Zo bloeide er een markt op voor de commerciële sneltest. Rasmus Emmelkamp was horecaondernemer en zat met een kok met een loopneus, die maar niet getest kon worden. “De uitslagen van de tests duurden zo lang. Ik dacht: dit moet toch sneller kunnen?” Hij besloot zelf coronatesten te gaan aanbieden.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Bij coureur Tim Coronel ging het iets anders: “Het is eigenlijk een beetje per ongeluk gegaan.” Ze waren in een garage auto’s aan het bouwen, maar dat ging slecht met zoveel mensen op een klein oppervlak. Een vriend van hem kwam toen met het idee om sneltesten te gaan afnemen. “Wij draaien nu anderhalve week dus ik zit niet in die hoos, maar ik vind het wel heel leuke materie.”

Ondernemerschap
Tim Coronel vindt het niet gek dat veel ondernemers kansen zagen in de coronatijd. “Je doet niks, je hebt panden vrij, dus je gaat gewoon naar oplossingen zoeken.” Hij heeft zelf onder andere een kartbaan en een broodzaak die dicht moesten. Ook Emmelkamp vindt het een logische oplossing. “De GGD is niet in het leven geroepen om mensen te testen die op vakantie willen, of naar een voetbalwedstrijd willen gaan.”

Coronatesten verstoffen
Recent werd bekend dat er 32 miljoen coronatesten liggen te verstoffen bij het ministerie. Tim Coronel: “Het klinken natuurlijk als grote aantallen, maar 32 miljoen is twee testen per persoon, dat moet binnen een maand op zijn.” Emmelkamp: “Ik denk dat het nu voor de overheid zaak is om misschien ook met onze branche te praten. Laat ons die testen kopen tegen de huidige marktprijzen. Dat wat ik nu mijn leverancier betaal, kan ik ook de overheid betalen.”

Kijk hier het hele gesprek met Tim Coronel en Rasmus Emmelkamp terug.

Vergelijkbare artikelen