Oud-wielrenster Roxane Knetemann over het succes van Nederland bij het Olympisch baanwielrennen

Het baanwielrennen op de Olympische Spelen lijkt een gigantisch succes te worden voor Nederland. Na de gouden race van de teamsprint dinsdag, racete ook Shanne Braspennincx vanochtend naar goud op het onderdeel keirin. Een verrassende winst: in 2015 werd Braspennincx nog getroffen door een hartinfarct. We vieren haar succes bij Op1 samen met oud-wielrenster en NOS Sport-commentator Roxane Knetemann.

Hartinfarct 
Met haar gouden medaille op de keirin volgde Shanne Braspennincx de Nederlandse Olympisch Kampioen van 2016 Elis Ligtlee op. Dat was zeker niet vanzelfsprekend, want zes jaar geleden kreeg Braspennincx nog te maken met een hartinfarct. Daarom kwam ze niet in actie op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Knetemann: “Wat ik van haar weet, is dat ze altijd heel serieus is en enorm hard werkt. Dat straalt ze ook echt uit. Als je alles dan kan afmaken met een Olympische Medaille is dat zo ongelofelijk tof.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Roxane Knetemann terug.

Vergelijkbare artikelen