Nederlandse baanwielrenners pakken historisch goud op de Olympische Spelen

De zesde gouden medaille voor Nederland is binnen! Baanwielrenners Harrie Lavreysen, Roy van den Berg en Jeffrey Hoogland wonnen goud tijdens een fenomenale race tegen de Britten. Loes en Peter, de ouders van Lavreysen, en zijn vriendin Noor zijn te gast bij Op1 om het historische succes te vieren. Ook sportjournalist Suse van Kleef schuift aan met het laatste nieuws over de Spelen.

Oranje hoedjes
De gouden medaille voor de teamsprinters was een historische. Voor het eerst sinds 1936 pakt Nederland bij de mannen een gouden plak op de baan. Misschien kwam die wel tot stand met een beetje hulp van hogerop. De ouders van sprinter Harrie Lavreysen dragen namelijk altijd oranje hoedjes voor goed geluk.  “Onze oranje hoedjes hebben we altijd op voor geluk. Bij baanwielrennen is het niet zo gebruikelijk, maar Harrie vind het fijn, dus doen we het toch.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met de familie Lavreysen terug. 

Vergelijkbare artikelen