Zanger Jan Rot is ongeneeslijk ziek

Zanger/tekstschrijver Jan Rot gaat binnen afzienbare tijd dood. Hij kondigde gisteren aan dat de kanker in zijn lichaam te ver is uitgezaaid om nog te kunnen genezen. Jan (63) heeft geschreven, gezongen, her- en vertaald en kan terugkijken op een rijk, vol leven. We praten bij Op1 met hem over zijn carrière, en zijn nieuwe (theater-)plannen. 

“Ik weet het pas een week. Er was een tumor weggehaald en ik was aan het herstellen. We waren van de week bij die arts en dan krijg je die zin die je kent uit films en boeken, waarvan je niet kunt geloven dat iemand die tegen jou zegt: het zit overal en u wordt niet meer beter.” De arts vertelde hem dat hij binnen een jaar zal sterven.

Rot kondigde zijn snelle dood aan op sociale media. Waarom? “Ik had er al last van met optreden, dat ik halverwege moest zitten. Ik had de hele tijd het gevoel dat ik een geheim had.” De zanger kijkt positief terug op zijn leven. “Als ik geen vrouw en kinderen had gehad, was het allemaal veel minder erg geweest.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jan Rot terug.

Vergelijkbare artikelen