Rutger Jeuken over digitale heksenjacht op verdachten: “Het is te zot voor woorden”

Vorige week kwam op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca de 27-jarige Carlo door mishandeling om het leven. Een paar dagen later werd besloten dat de Spaanse autoriteiten de zaak overhevelen aan Nederland. Ondertussen cirkelen op het internet de namen van negen mogelijke verdachten, het OM noemt het afkeurend een digitale heksenjacht. Hoofdofficier van justitie Midden-Nederland Rutger Jeuken reageert in Op1 en vertelt hoe het nu verder gaat.

Vertalen
Het vult al weken de kranten: de fatale mishandeling van de 27-jarige Carlo op Mallorca. Hoofdofficier Rutger Jeuken zegt er nog weinig over te weten. “Het dossier hebben we gisteren pas gekregen en dat wordt nu vertaald. Op dit moment weten we net zoveel als iedereen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Heksenjacht
Collectieve verontwaardig en een digitale heksenjacht op de daders van de fatale mishandeling van de 27-jarige Carlo op Mallorca. Rutger Jeuken over de digitale heksenjacht: “Het is te zot voor woorden. Daar zijn we zeker boos over.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Rutger Jeuken terug. 

Vergelijkbare artikelen