Ruurd Jelle van der Leij wil de rat in een beter daglicht zetten

Ratten hebben een slecht imago: griezelige, enge beestjes die allerlei ziektes met zich meedragen. Onterecht, vindt natuurfotograaf Ruurd Jelle van der Leij. Door ze op een leuke manier op de foto te zetten, hoopt hij het negatieve beeld van het beestje bij te stellen. De rat is niet smerig of gevaarlijk, maar een nuttig en mooi dier. Dinsdagavond bij Op1 liet hij met behulp van zijn eigen foto’s zien waarom.

Ruurd Jelle van der Leij is op het idee van een fotoserie gekomen doordat hij ratten bezig zag in zijn eigen tuin. “Ik zag dat de ratten in mijn tuin nachtelijk druk bezig waren om alles daar op te ruimen. Toen dacht ik, ik ga ze niet wegjagen, maar ik ga er juist mooie beelden van maken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ruurd Jelle van der Leij terug. 

Vergelijkbare artikelen