Marjolijn van Heemstra: “Bezos vindt de planeet zo mooi dat hij deze kapot maakt”

Een nieuwe historische stap in de ‘ruimterace’ tussen miljardairs: vanmiddag werd de raket van Amazon-baas Jeff Bezos succesvol de ruimte in gelanceerd. Aan boord de 18-jarige Nederlander Olivier Daemen, die vanaf nu de jongste astronaut ooit is! Bij Op1 bespreken Amerikakenner Raymond Mens en schrijfster van het boek ‘In lichtjaren heeft niemand haast’ Marjolijn van Heemstra de strijd om de ruimte.

“Als je het aan mij vraagt keken we naar een nieuw tijdperk.” Mens zegt dat de ruimtevaart weer leeft. “Bezos begint met een toeristische reis, maar hij gaat niet zijn geld verdienen met toerisme. Uiteindelijk wil hij gewoon een basis hebben op de maan of op mars.” Bezos wil volgens Mens op de lange termijn alle vervuilende industrie op andere planeten gaan plaatsen, zodat de aarde mooi blijft.

“Bezos vindt de planeet zo mooi dat hij deze kapot maakt”, valt Marjolijn van Heemstra in de rede. “Dit kun je toch niet serieus nemen? Als zo’n man dat zegt, kun je eigenlijk alleen maar in lachen uitbarsten.” Bezos is met Amazon is volgens Van Heemstra één van de grootste vervuilers in de wereld en betaald geen belasting, terwijl hij miljarden aan belastinggeld ontvangt. Mens vindt dat wat te kort door de bocht: “Hij krijgt miljarden, maar hij doet iets wat de NASA niet kan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Raymond Mens en Marjolijn van Heemstra terug.

Vergelijkbare artikelen