Antoin Scholten over de wateroverlast in Limburg

In een weekend vol wateroverlast aan de Maas zijn Midden- en Noord-Limburg ‘door het oog van de Naald gekropen’. Dat zegt Antoin Scholten, voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord én burgemeester van Venlo. Maandagavond bij Op1 keek Scholten terug op de afgelopen dagen en vertelde hij of deze situaties in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Volgens burgemeester Antoin Scholten is Noord-Limburg ‘door het oog van de naald gekropen.’ Hoe is de situatie nu? ”De watergolf is inmiddels weggetrokken richting het noorden. De meeste mensen kunnen terug naar de geëvacueerde gebieden.”

Saamhorigheid
Burgemeester Antoin Scholten is erg opgelucht. ”Zaterdag heb ik pas echt het hoge water gezien en ik kreeg echt een knoop in mijn maag. Twee dingen hebben heel veel indruk op mij gemaakt. De evacuatie van het ziekenhuis en de enorme saamhorigheid onder de inwoners.”

”Ik heb verbaasde agenten uit Den Haag gesproken over de saamhorigheid van mensen. Ze kregen koffie, vlaai en werden door alles en iedereen geholpen. Zij waren erg onder de indruk van de gastvrijheid van de Limburgers”, aldus Antoin Scholten. Hij vervolgt: ”Wij zijn echt bang geweest voor het scenario uit 1993 en 1995 toen een groot deel van de binnenstad onder water stond. De inspanning van zoveel mensen, de cruciale dijken en waterbergingen hebben ons gered.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Antoin Scholten terug. 

Vergelijkbare artikelen