Vrijwilligersinitiatief van bioloog Auke-Florian Hiemstra dreigt ten onder te gaan

Gewapend met een kano, prikstok en een vuilniszak vissen Auke-Florian Hiemstra en honderden vrijwilligers al jaren het plastic uit de Leidse grachten. Maar vandaag kreeg de bioloog te horen dat de clean-up kano’s binnen twee weken de grachten uit moeten. Door veranderde regelgeving moeten de kano’s namelijk een ligplaats-vergunning hebben en of dat lukt is nog maar de vraag. Zo dreigt een succesvol vrijwilligersinitiatief ten onder te gaan. Bij Op1 vertelt de ontredderde Auke-Florian waarom dit absoluut niet mag gebeuren.

Al jaren varen kano’s door de Leidse grachten om plastic op te vissen, maar Leiden heeft nieuwe regels bedacht. Auke-Florian: “We doen het met een functie en helpen de stad met het schoonmaken. Iedereen is toch blij met schone grachten?”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Auke-Florian Hiemstra terug.

Vergelijkbare artikelen