Hanneke Schuitemaker en Marjolein van Egmond over de onrust rondom vaccins

Waar we eind juni op weg waren naar een prachtige zomer, zijn de coronacijfers in korte tijd geëxplodeerd. Ook leven er veel vragen rondom de vaccinaties. Kan je bijvoorbeeld alsnog corona krijgen als je gevaccineerd bent en kan je dan in het ziekenhuis belanden? Hoofd vaccinontwikkeling bij Janssen Vaccines Hanneke Schuitemaker en immunoloog Marjolein van Egmond bespreken bij Op1 de onrust rondom de vaccins.

Ziekenhuisopnames
Marjolein van Egmond over de onrust rondom vaccins. “Het is niet zo dat er helemaal niemand van de gevaccineerde mensen in het ziekenhuis terecht komt, maar het is een enkeling. Mensen die gevaccineerd zijn en niet ziek worden hebben geen nieuwswaarde.”

“Veel van de oudere en kwetsbare mensen zijn geprikt, maar er zijn ook veertigers en vijftigers die nog maar 1 prik gehad en je hebt ook mensen die geen prik wilden. Er zullen daardoor wel een aantal mensen in de ziekenhuizen belanden.” Het is volgens Van Egmond nog niet zorgelijk.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Janssen-vaccin
Ook Hanneke Schuitemaker is nog positief gestemd. Ze is hoofd vaccinontwikkeling bij Janssen Vaccines. “Ik verwacht niet dat wij de bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopnames, tegen de deltavariant kwijt zijn.”

Kijk hier het hele gesprek met Hanneke Schuitemaker en Marjolein van Egmond

Vergelijkbare artikelen