Carolien Borgers: “De Spice Girls pakten het feminisme in de jaren 90 op een heel andere manier aan”

Het is alweer 25 jaar geleden dat de Spice Girls de wereld veroverden met de hit ‘Wannabe’. Ze werden de best verkopende meidengroep aller tijden. Hoewel ze nooit officieel uit elkaar zijn gegaan, is het al jaren stil rondom de groep. Tot nu, want ze komen met een nieuwe – nooit eerder uitgebrachte – track om hun jubileum te vieren. Fans van het eerste uur halen geven hun mening en halen hun herinneringen op; Cabaretière Carolien Borgers, zangeres Carolina Dijkhuizen en voormalig TMF-vj Fabienne de Vries vertellen wat girlpower hen heeft gebracht.

Andere manier
Het is alweer 25 jaar geleden dat de Spice Girls de wereld veroverden met ‘Wannabe’. Carolina Dijkhuizen: ‘’Ik was een heel verlegen meisje en door hen durfden wij veel meer.’’ Carolien Borgers: ‘’Zij pakten het feminisme in de jaren 90 op een heel andere manier aan. Eerst wat het bh’s verbranden en heel erg anti man, maar door hun werd het speels een aantrekkelijk voor jonge meiden om het anders te benaderen.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de Spice Girls terug. 

Vergelijkbare artikelen