Eric van Eerdenburg: “Wij vinden het gewoon een hele slappe politieke beslissing”

Het wordt een mooie zomer, zei het kabinet drie wekengeleden. Een week later ging vrijwel alles weer open, mochten we weer samen dansen, maar deze week ontplofte het aantal besmettingen. Nog niet eerder liep het aantal coronagevallen zo hard op, en dus was er een persconferentie. Bij Op1 bespreken viroloog Marion Koopmans en Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg het ingrijpen van het kabinet.

Ingecalculeerd risico
Nog niet eerder liep het aantal coronagevallen zo hard op, en dus was er vanavond een persconferentie. Marion Koopmans: “Het was een ingecalculeerd risico, maar daarbij moesten de besmette personen eruit gehaald worden door testen. Daar is echt wel wat misgegaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Gericht ingrijpen
Is het ingrijpen van het kabinet genoeg? Marion Koopmans: “Je weet heel goed waar de mensen zitten en daar kan je nu op ingrijpen. Dan zou je dat ook vrij snel moeten merken.” Xander van der Wulp: “Je kan dit het kabinet echt wel aanrekenen”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Slappe politieke beslissing
Voor Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg breken tóch weer onzekere tijden aan. “Het gaat om 75.000 mensen die op het terrein zijn. Dan denkt de overheid dat we dat in drie dagen kunnen openen. Wij vinden het gewoon een hele slappe politieke beslissing.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Eric van Eerdenburg en Marion Koopmans terug.

Vergelijkbare artikelen