Wilfried de Jong interviewde toonaangevende sporters

In de aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio, maakte Wilfried de Jong een serie mini-portretten van Nederlandse sporters die opgaan voor een medaille. Van handbalkeeper Tess Wester tot surfer Kiran Badloe, van hardloopster Dafne Schippers tot baanwielrenner Harrie Lavreysen. De sporters zijn slapend in bed gefilmd.

De Jong bespreekt hun rituelen en dromen en dekt ze teder toe. Wilfried vertelde maandagavond over het maakproces en wie er speciale lussen aan zijn onderbroek had. De serie wordt vanaf volgende week maandag dagelijks uitgezonden om 22.00 uur op NPO2.

Moeilijk
Het is een moeilijke groep om een originele serie portretten voor te maken: Olympische sporters. Toch  waagde Wilfried de Jong zich er toch aan. “Ik wilde een situatie creëren waarin ze droomden en wij die droom verbeelden. En de sporters gingen daar wel in mee.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Wilfried de Jong terug. 

Vergelijkbare artikelen