Beate van Bragt, Yentl Molin en Károly Illy over het vaccineren van tieners

Het vaccineren van tieners kan leiden tot felle discussies aan de keukentafel. Toch zal driekwart van de 12- tot 18-jarigen zich moeten vaccineren om tegenwicht te bieden aan de deltavariant van het coronavirus. Yentl Molin (17) wil een prik, maar haar moeder Beate van Bragt is tegen. Maandagavond bij Op1 bemiddelde kinderarts en OMT-lid Károly Illy tussen moeder en dochter.

Yentl Molin wil zich laten vaccineren om haar omgeving te beschermen. ”Corona heeft niet zo veel effect op mij maar ik vind het toch belangrijk om op mijn omgeving letten. Ik wil toch graag de zekerheid dat ik niet iemand anders kan besmetten.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Ziek door corona
Kinderarts en OMT-lid Károly Illy zegt dat een vaccinatie kinderen en jongeren ook zelf extra kan beschermen. ”Er zijn ook kinderen en jongeren die ziek kunnen worden. Het is wel veel minder dan bij volwassenen, maar het is niet nul.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Beate van Bragt, Yentle Molin en Károly Illy terug.

Vergelijkbare artikelen