Fernando Halman over excuses burgemeester Amsterdam Halsema voor slavernijverleden: ”Kippenvel, het is een historisch moment”

Burgemeester Femke Halsema heeft namens Amsterdam haar excuses aangeboden voor het slavernijverleden van de gemeente – tot vreugde van presentator Fernando Halman, die een petitie is gestart om van Keti Koti een nationale feestdag te maken. Het merendeel van de Nederlanders zit daar echter niet op te wachten, weet EenVandaag-opiniepeiler Gijs Rademaker.

Presentator Fernando Halman is blij met de excuses die burgemeester van Amsterdam Halsema maakte voor het slavernijverleden van de stad. ”Kippenvel. Op het moment dat je erkenning ervaart, heb je het gevoel dat je gehoord wordt. Het is een historisch moment.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Excuses voor slavernijverleden
Volgens opiniepeiler Gijs Rademaker hoeft Nederland van de meeste mensen geen excuses aan te bieden voor het slavernijverleden. ”We zijn nog een eind verwijderd van volledig begrip voor elkaar. Een kwart van de ondervraagden vindt dat er excuses aangeboden moeten worden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Fernando Halman en Gijs Rademaker terug. 

Vergelijkbare artikelen