Saskia Belleman: “Ik kon het niet anders zien dan als een executie”

Vrijdag werd bekend dat Bekir E. 20 jaar cel en tbs krijgt voor de moord op de 16-jarige Rotterdamse scholiere Hümeyra. Het gerechtshof gaat daarmee voor een fors hogere straf dan de rechtbank in 2019, die het toen nog op doodslag en 14 jaar cel hield. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman was vrijdag aanwezig bij de rechtszaak en legt bij Op1 uit waarom de dood van Hümeyra uiteindelijk toch als moord is beoordeeld.

Het gerechtshof strafte Bekir E. vandaag zwaarder dan de rechtbank eerder deed voor de moord op Hümeyra. Rechtbankverslaggever van De Telegraaf Saskia Belleman vindt het zwaardere oordeel terecht. “Ik vond het echt een onbegrijpelijk vonnis van de rechtbank. Ik kon het niet anders zien dan als een executie.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Saskia Belleman terug.

 

Vergelijkbare artikelen