Maarten Kolsloot en Herman Wijffels over de Rabo-wielrenploeg

Het was ooit de belangrijkste Nederlandse wielerploeg met de nodige successen, maar kende ook veel dopingschandalen: de Raboploeg. Journalist Maarten Kolsloot schreef een boek over de meest roemruchte wielerploeg die Nederland ooit gekend heeft. Op de vooravond van de Tour de France vertellen schrijver Kolsloot en Herman Wijffels, die als topman van de Rabobank betrokken was bij de oprichting van de ploeg, alles over deze bijzondere wielergeschiedenis bij Op1.

Maarten Kolsloot sprak voor zijn boek over de Rabo-wielrenploeg met oud-ploegbaas Jan Raas. “Hij had nog diepe frustratie over de breuk. Hij legde wel veel verantwoordelijkheid bij de Rabobank, die bemoeide zich volgens hem veel te veel met de sport.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

De Raboploeg kende veel dopingschandalen. Oud-topman Rabobank Herman Wijffels: “Wij hadden het idee dat als wij het voorbeeld gaven van perfecte medische begeleiding, dat we dan een bijdragen leverden aan het schoonmaken van de sport. Daar zijn we te naïef in geweest.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Maarten Kolsloot en Herman Wijffels terug.

Vergelijkbare artikelen