Juryvoorzitter Renate van der Bas over Nipkowschijf: “Nieuwsuur was voor ons heel erg hét programma van dit jaar”

Zojuist werd bekend dat het programma Nieuwsuur dit jaar de Zilveren Nipkowschijf wint. De schijf wordt sinds 1961 jaarlijks uitgereikt aan het volgens een vakjury beste televisieprogramma van het jaar. De jury roemt het actualiteitenprogramma onder meer vanwege de interviews met lijsttrekkers tijdens de afgelopen verkiezingen. Juryvoorzitter Renate van der Bas en jurylid Angela de Jong lichten de winst van Nieuwsuur toe. Ook Nieuwsuur-presentator Mariëlle Tweebeeke schuift aan.

Juryvoorzitter Renate van der Bas: “Nieuwsuur was voor ons heel erg hét programma van dit jaar. Er was door corona een schreeuwende behoefte aan neutraal nieuws. We konden er zeker van zijn dat Nieuwsuur niet zomaar iets vertelt.” Ook de parlementaire verkiezingen hebben ervoor gezorgd dat het programma deze prijs won. “Daar wonnen ze enorm respect mee af.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Renate van der Bas, Angela de Jong en Mariëlle Tweebeeke terug.

Vergelijkbare artikelen