Joost Vullings over explosieve memo Pieter Omtzigt: ”Dit kan je niet boven de markt laten hangen, want dan ga je richting het strafrecht”

Den Haag is in rep en roer door een gelekte interne memo van Pieter Omtzigt. Hij stelt dat de partijtop van CDA hem doelbewust heeft tegengewerkt in zijn poging lijsttrekker te worden. Binnen de partij zou Omtzigt onder meer “psychopaat, zieke man, teringhond, eikel, gestoord” en “labiel” zijn genoemd. Parlementaire verslaggevers Joost Vullings en Marieke Smits zaten bij ons over de inhoud van de memo.

Politiek verslaggever Marieke Smits over de gelekte memo van Pieter Omtzigt: “Het geeft een inkijkje in hoe hij het afgelopen jaar heeft ervaren. Het is overduidelijk dat hij zich niet gesteund of gehoord heeft gevoeld, en toch altijd loyaal is gebleven aan zijn partij.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Partijprogramma
Pieter Omtzigt stelde ook dat sponsoren invloed gehad kunnen hebben op het partijprogramma van CDA. Joost Vullings: “Dit is iets wat je morgen als partij echt heel goed moet tegenspreken. Dit kan je niet boven de markt laten hangen, want dan ga je gewoon richting het strafrecht.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Joost Vullings en Marieke Smits terug.

Vergelijkbare artikelen