Daniëlle Nijhuis werd gestalkt: “Hij bezocht me op de locatie waar ik lesgaf”

Hoe voelt het om jarenlang belaagd te worden door een stalker? Dit is de vraag die als een rode draad door de nieuwe documentaire van Hetty Nietsch loopt. In deze docu ‘Jij bent van mij’ vertellen verschillende slachtoffers hoe het kon gebeuren dat stalkers hun leven kapotmaakten. Twee van hen, Daniëlle Nijhuis en Ingrid Smit, doen bij Op1 hun verhaal.

Daniëlle werd gestalkt door een vreemde. “In eerste instantie was het een e-mail met complimenten, en dat hij een afspraak wilde maken. In vier maanden tijd heb ik meer dan 500 e-mails ontvangen en uiteindelijk bezocht hij mij op mijn bedrijfslocatie waar ik lesgaf.” De stalker van Nijhuis vond dat ze voor elkaar bestemd waren. “Maar ik kende hem helemaal niet.” De politie zei tegen haar dat het hoorde bij op televisie verschijnen. “Hij is uiteindelijk ook vrijgesproken. Ik vind dat belachelijk.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Relatie
Ingrid werd gestalkt door een man waar ze jaren een relatie mee had. Hij was tijdens de relatie al bezitterig, maar toen het uit ging bekladde hij bijvoorbeeld haar ramen of jatte hij haar fiets. “Hij bleef ook maar bellen en bellen.” Ze had hem ook op beeld. “Ik ben veel naar de politie geweest maar heb ook lang niet altijd gehoor gekregen” Haar stalker was volgens de rechter niet goed herkenbaar op de beelden. “Ze konden ook een keer beelden die ik had aangeleverd niet meer terugvinden.”

Kijk hier het hele gesprek met Daniëlle Nijhuis en Ingrid Smit terug.

Vergelijkbare artikelen