Menno de Bruyne over de verhuizing Tweede Kamer: “Iedere hoek heeft hier geschiedenis”

Na jaren van politiek gezeur en getouwtrek verlaat de Tweede Kamer deze zomer het Binnenhof. Het kloppend hart van onze nationale politiek wordt de komende jaren grondig gerenoveerd. Oud-parlementair journalist Wouke van Scherrenburg en fractievoorlichter van de SGP Menno de Bruyne kennen het parlement als geen ander. Voor BNR-journalist journalist Thomas van Groningen is het sinds kort zijn veelzijdige werkplek. Bij Op1 brengen zij een ode aan ons ‘huis van de democratie’.

Menno de Bruyne blijft het jammer vinden dat ze Tweede Kamer nu vijf jaar lang verplaatst. “Ik heb met de gedachte gespeeld om te stoppen, om te voorkomen dat ik m’n spullen moet pakken en naar één of andere betonbunker word verplaatst.” Het is volgens hem een uniek gebouw, een samenstelling van verschillende gebouwen uit verschillende tijdperken. “Op iedere hoek is hier geschiedenis.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Menno de Bruyne, Thomas van Groningen en Wouke van Scherrenburg terug.

 

Vergelijkbare artikelen