Niels Littooij komt na een jaar van stilte met nieuwe muziek: ”Dit is zo persoonlijk”

Niels Littooij, ofwel ‘Nielson’, kennen we allemaal van grote hits als ‘IJskoud’, ‘Beauty & De Brains’ & ‘Sexy Als Ik Dans’, maar afgelopen jaar hoorden we even weinig van de singer-songwriter. Zijn wereld stond op z’n kop toen zijn goede vriend en neef Nathan plotseling overleed. Hij schreef het verdriet van zich af in zes liedjes, die maandag gebundeld in een EP verschenen. Maandagavond laat hij voor het eerst één van de nummers horen bij Op1, ‘Grijs.’

Niels Littooij heeft tijdens het rouwproces vaak gedacht aan stoppen. ”Ik heb echt vaak gedacht om ermee te kappen, het duurt gewoon even voordat je de mooie dingen weer ziet. Nu komen er bijvoorbeeld weer mooie herinneringen terug vanuit de week dat hij overleed. Toen zag ik die natuurlijk niet.”

Niels
Het is een bewuste keuze van Niels Littooij om deze nummers niet uit te brengen onder zijn artiestennaam Nielson. ”Dit is zo persoonlijk. Nielson is wel een versie van mij, het is geen rol die ik speel. Ik maak als Nielson de muziek met drie jongens en ik zie het als onze speeltuin. Dat is heel gaaf om al tien jaar te doen.”

Deze nummers gaan over Niels Littooij zelf en dus past het onder zijn eigen naam beter. ”Dit gaat zo over mij, het gaat ook niet eens over Nathan. Die jongen kan je niet eens vatten in een nummer.” Op de arm van Niels Littooij heeft hij een tatoeage die hem altijd aan Nathan doet herinneren. ”Het is een bellenblaas – het staat symbool voor onschuld, dom doen en jeugd. Ook heb je bij een bellenblaas bij het uitgaan altijd sjans.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Niels Littooij terug. 

Vergelijkbare artikelen