Dominee Alexander Noordijk: “ik vind dat homogenezing echt geestelijke verkrachting is”

Dominee Alexander Noordijk onderging meerdere malen zogeheten conversietherapie, die hem moest genezen van zijn homoseksualiteit. Hij weet als geen ander hoeveel schade het kan aanrichten en pleit nu voor een wettelijk verbod. Maar vorige week werd bekend dat het kabinet er voorlopig nog niet aan begint. Er is meer onderzoek nodig, aldus demissionaire ministers De Jonge en Grapperhaus. In Op1 vertelt Noordijk waarom de wet liever vroeger dan later doorgevoerd zou moeten worden.

Geestelijke verkrachting
Dominee Alexander Noordijk is homoseksueel en volgde therapie om daarvan te genezen. Die richtte veel schade aan en hij wil nu een verbod. “ik vind dat homogenezing echt geestelijke verkrachting is. Het gaat in tegen de rechten van de mens.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Alexander Noordijk terug.

Vergelijkbare artikelen