Margriet Vroomans, Barbara Muller en Anouk Bakker over stichting de Beschermde Wieg

De vondst van een baby’tje in een Amsterdamse afvalcontainer schudde afgelopen februari heel Nederland wakker. Gelukkig werd het kindje gered, maar dit mag nooit meer gebeuren vinden Margriet Vroomans, Barbara Muller en Anouk Bakker. Margriet stelde dichtbundel ’t Liefste Kind’ samen om aandacht te vragen voor stichting de Beschermde Wieg van oprichter Barbara Muller, die dagelijks wanhopige jonge vrouwen een helpende hand biedt. De biologische moeder van Anouk Bakker had deze hulp niet: zij werd zelf ten vondeling gelegd. Woensdag waren de drie vrouwen te gast in Op1.

De stichting Beschermde Wieg zet zich dus in voor vrouwen die de woonhoop nabij zijn. Ze hebben in de 7 jaar dat ze bestaan 2.000 vrouwen geholpen. Barbara Muller: “Wij hebben helpen preventief om te voorkomen dat de wanhoop te groot wordt. We hebben zo al 70 babylevens gered.”

Wanhoop
”Het zijn vooral vrouwen die bang zijn om het geheim van hun zwangerschap te delen. Vaak uit schaamte of wanhoop. Sommigen vrouwen worden ook met de dood bedreigd op het moment dat zij zwanger zijn”, zegt oprichter Barbara Muller.

Ook Margriet Vroomans zet zich in voor de stichting Beschermde Wieg. Het bericht over de baby die in een vuilcontainer was gevonden, deed veel met haar. ”Het is verdriet, pijn en uitzichtloos. Ik vond dat daar iets tegenover moest staan van troost en schoonheid. Toen heb ik een gedicht in mijn radioprogramma voorgelezen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Margriet Vroomans, Barbara Muller en Anouk Bakker terug. 

Vergelijkbare artikelen