Joost Vullings over de moeizame kabinetsformatie: ”Iedere partij moet een stap zetten die ze eigenlijk niet willen zetten”

Als we Jesse Klaver mogen geloven zit de formatie muurvast. Van informateur Mariëtte Hamer mogen de politieke partijen even niets meer loslaten. Een nieuw kabinet lijkt nog ver weg. Woensdagavond vertelde politiek verslaggever van EenVandaag Joost Vullings in Op1 of we een lange formatiezomer tegemoet gaan.

‘Complex’ was het favoriete woord in Den Haag woensdag. Joost Vullings: “Nu kom je voor het eerst in de fase dat partijen hun kaarten op tafel moeten leggen en dat is de wrijving die nu ontstaat. Iedere partij moet een stap zetten die ze eigenlijk niet willen zetten.”

Nieuwe fase
Na maanden van ruzie en vooral niet met elkaar praten is volgens Vullings de formatie nu eigenlijk pas echt begonnen. ”Partijen voelen aan dat ze ja of nee moeten gaan zeggen en dan krijg je met de eigen achterban te maken. Er is voor niemand een coalitie mogelijk waar ze heel blij mee zullen zijn.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Joost Vullings terug. 

Vergelijkbare artikelen