Hubert Bruls over EK op het terras: “Het kabinet heeft vrijdag al besloten dat het niet gaat gebeuren”

Met nog iets meer dan een week tot het EK, neemt de oranjekoorts steeds serieuzere vormen aan. De grote vraag bij velen, kunnen we het EK kijken buiten op het terras? Demissionair minister Ferd Grapperhaus wil medio juni opnieuw bekijken of dat mogelijk is. Voorzitter van het veiligheidsberaad Hubert Bruls heeft liever van niet. Het café van Nikki Schenkeveld is al helemaal in Oranjesferen, ze wil heel graag open. Bij Op1 bespreken ze de mogelijkheden.

Maandag kwam het Veiligheidsberaad bijeen om te praten over mogelijke versoepelingen. “Het is heel leuk die discussie, maar het kabinet heeft vrijdag al besloten dat het niet gaat gebeuren.” Maar hij snapt wel dat het voor de openbare orde misschien goed kan zijn. “De eerste paar wedstrijden kunnen sowieso niet, en vanaf 14 juni wordt even gekeken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Aan de regels houden
Als het aan de meeste burgemeesters ligt kunnen we voorlopig niet bij de horeca naar het Nederlands elftal kijken. Horecaondernemers snappen er niets van. Nikki Schenkeveld heeft een café in Den Haag en wil graag open: “Het zijn de mooiste avonden die je maar mee kunt maken.” Schenkeveld verwacht dat iedereen zich ook aan de coronaregels zou houden. “Iedereen is al zo blij dat we weer iets mogen.”

Bruls heeft er geen vertrouwen in dat voetbalfans zich aan de regels houden. “Het gaat erom wat die vijftig mensen doen. Dat die allemaal rustig blijven zitten bij elk doelpunt en alleen hun biertje nuttigen, dat is gewoon niet waar.” Hij wil dat we niet op de zaken vooruit lopen. “Dat de horeca drie weken eerder volledig open mag, lijkt me een veel belangrijker besluit dan schermen of niet.”

Kijk hier het hele gesprek met Hubert Bruls en Nikki Schenkeveld terug.

Vergelijkbare artikelen