Scheidsrechters Danny Makkelie en Björn Kuipers beginnen volgende week aan het EK voetbal

Volgende week vrijdag start het EK Voetbal en dat is niet alleen spannend voor de selectie van bondscoach Frank de Boer: ook scheidsrechters Danny Makkelie en Björn Kuipers staan aan de vooravond van een groot voetbaltoernooi. Het is voor het eerst dat Nederland twee afgevaardigden naar een landentoernooi stuurt. Voor Kuipers is het zijn laatste Europese Kampioenschap, terwijl Makkelie juist zijn debuut maakt. Bij Op1 vertellen de scheidsrechters alles over de voorbereidingen.

Scheidsrechters Makkelie en Kuipers staan aan de vooravond van het EK. Het is voor het eerst dat er twee scheidsrechters gestuurd worden. Zegt dit iets over de kwaliteit? Björn Kuipers: “We staan er goed op in Nederland wat betreft scheidsrechters.” Volgens Kuipers kunnen we, ondanks de goede scheidsrechters, niet zonder de VAR. “Fouten maken is onderdeel van het voetbal, je krijg de mogelijkheid om te corrigeren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek met Danny Makkelie en Björn Kuipers terug.

 

Vergelijkbare artikelen