Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser over het chroom-6-schandaal

Het chroom-6 schandaal dat de gemoederen al sinds de jaren zeventig bezighoudt, is nog groter dan gedacht. Uit een rapport van het RIVM dat vanochtend verscheen, blijkt namelijk dat medewerkers op alle defensielocaties mogelijk zijn blootgesteld aan de kankerverwekkende stof. Demissionair staatssecretaris van Defensie Barbara Visser schuift vanavond aan bij Op1 om de kwestie te bespreken.

Barbara Visser: “Sinds 1973 had defensie kunnen weten dat het werken met deze stof gevaarlijk is. We hadden maatregelen kunnen treffen en dat hebben we niet gedaan.” Daarna is de verf nog gewoon gebruikt. Barbara Visser: ”Het is jarenlang door verschillende partijen gebruikt. Chroom-6 wordt bijvoorbeeld nog in de luchtvaart gebruikt. Het bijvoorbeeld ook jarenlang in het vastgoed gebruikt, niet alleen bij Defensie.”

Klachten door chroom-6
Is het bekend wie er allemaal klachten hebben door chroom-6? Barbara Visser: ”Dat kan ik niet inschatten. In 2014 kwamen de eerste signalen en toen hebben wij het RIVM gevraagd onderzoek te doen. Wij hebben aan alle werknemers gevraagd enquêtes in te vullen om een zo veel mogelijk informatie te krijgen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met staatssecretaris van Defensie Barbara Visser terug. 

Vergelijkbare artikelen