Binnenhoffotograaf David van Dam: ”Iedere fotograaf vertelt een ander verhaal”

Als er iets duidelijk is geworden door de inmiddels beroemde ‘Omtzigt: functie elders’ foto, is het dat een simpele foto politiek Den Haag volledig op zijn kop kan zetten. Binnenhoffotografen David van Dam en Freek van den Bergh weten hier alles van. Maandagavond bij Op1 vertelden ze hoe de afgelopen maanden er door de lenzen van hun camera’s hebben uitgezien.

David van Dam over de foto van ANP-fotograaf Bart Maat die de formatie deed wankelen. ”Hij wordt er wel een beetje mee geplaagd. Het zou een heel korte formatie worden waarop iedereen zich een beetje verheugde. Nu wordt het hem wel af en toe even aangerekend.”

Ander verhaal
Waarom is het belangrijk dat er zoveel fotografen op het Binnenhof rondlopen? Freek van den Bergh: ”Iedereen vertelt een ander verhaal. Iedere krant heeft journalisten die een verhaal vertellen en een fotograaf vertelt ook een ander verhaal. We staan niet altijd naast elkaar en van hetzelfde moment kan je toch een heel andere foto maken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met David van Dam en Freek van den Bergh terug. 

Vergelijkbare artikelen