Regina Procee: “Het zou niet gek moeten zijn dat een vrouw aan de waterkant staat”

Wie denkt dat sportvissen alleen voor mannen is, zit er goed naast. Ook vrouwen nemen namelijk steeds vaker plaats langs de waterkant. Lizette Beunders, Bo van Roeden en Regina Procee weten er alles van, ze staan regelmatig zelf met enorme karpers, baarzen en snoeken in hun handen. In Op1 vertellen ze waarom meer vrouwen de hengel zouden moeten oppakken.

Sportvissen wordt steeds populairder bij vrouwen. Lizette, Bo en Regina weten daar alles van. Regina wil dat vissen onder vrouwen genormaliseerd wordt: “Dat het niet meer gek is als een vrouw langs de waterkant staat en je aangesproken wordt. Ik ga vissen voor m’n rust.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Beunders vindt het onterecht dat sportvissen wordt vergeleken met dierenmishandeling. “Sinds er dieren zijn, wordt er gejaagd. Het verschil met sportvissen is dat wij de vis weer teruggooien. Een vis wordt bij mij net zo behandeld, zoals je een klein kind zou behandelen.”

Kijk hier het hele gesprek met Lizette Beunders, Bo van Roeden en Regina Procee terug.

Vergelijkbare artikelen