Sigrid Kaag over mogelijke sancties Wit-Rusland: “We hebben toegezegd dat we haast zullen maken”

Sigrid Kaag is pas net benoemd tot demissionair minister van Buitenlandse Zaken, maar heeft haar handen al meteen vol aan de situatie in Wit-Rusland. Gisteren had ze voor het eerst overleg met de Europese Raad van Buitenlandse Zaken over mogelijke sancties tegen Belarus, nadat het land een passagiersvliegtuig naar de grond dwong om journalist en activist Roman Protasevitsj te arresteren. De kersverse minister schuift aan bij Op1 om de ontwikkelingen te bespreken.

Vrijdag sprak Kaag met Svetlana Tichanovskaja. De Wit-Russische oppositieleider vindt dat de EU te veel heeft weggekeken in hun situatie. Sigrid Kaag: “Ik denk dat haar kritiek terecht is, tegelijkertijd zijn dit soort veranderingen ontzettend moeilijk. En grote buurman Rusland laat het ook niet allemaal zo makkelijk toe.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Wat hebben Kaag en Tichanovskaja vrijdag besproken? Kaag: “Wij hebben toegezegd dat we haast willen maken, dat de sancties heel gericht zullen zijn. Dat we diegene gaan raken die er toe doen in dat land.” Dit zijn volgens Kaag niet alleen mensen, maar ook bedrijven die het regime steunen.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Sigrid Kaag terug.

 

 

Vergelijkbare artikelen