Showman Hans Klok: “Het circuspodium is nu vrij voor illusionisten zoals ik”

2021 is voor showmannen Hans Klok en Albert Verlinde het jaar waarin zij terug naar de basis gaan. Na grootse shows in Vegas keert illusionist Hans Klok terug naar het circus in Utrecht. Albert Verlinde verruilde het produceren van musicals voor de politiek, toch keert hij nu weer terug in zijn geliefde theaters. In Op1 vertellen de mannen alles over deze opvallende comebacks.

Van Las Vegas naar Utrecht
Waarom maakt Hans Klok deze drastische verandering? “De casino’s gingen dicht. Ik heb daar nog een half jaar zitten duim draaien en toen toch besloten naar Nederland te komen.” Dit is volgens hem een tijd dat je even helemaal moet resetten. Het circus kwam toen op zijn pad. “Het circus moet zichzelf opnieuw uitvinden omdat de helft van hun repertoire verdwenen is, geen apen, geen leeuwen. Daardoor is het podium vrij voor illusionisten zoals ik.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

‘Dagboek van een Herdershond’
Albert Verlinde gaat met Toneelgroep Maastricht een musical maken van de televisieserie ‘Dagboek van een Herdershond’. “Het is een idee waar ik al heel lang mee rondloop.” Verlinde heeft een bijzondere band met de serie omdat hij als kind negen jaar in Limburg gewoond, waar de serie zich afspeelt. “Het is het verhaal van een provincie dat in één mensenleven door elkaar geschud is.” Dat emotioneert hem. Verlinde is dan ook blij dat Stage Entertainment hem dit laat doen. “Ik hou te veel van verhalen vertellen in het theater.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Hans Klok en Albert Verlinde terug.

Vergelijkbare artikelen