Saskia Belleman: ”Het is voor Taghi natuurlijk heerlijk als de kroongetuige en het OM over straat liggen te rollen”

Kroongetuige in het liquidatieproces Marengo, Nabil B., wil voorlopig geen enkele medewerking meer verlenen. Dinsdagavond liet hij het Openbaar Ministerie weten de overeenkomst op te schorten, vanwege ernstige conflicten met de staat over zijn veiligheid. Zijn advocaten Onno de Jong en Peter Schouten vertelden woensdagavond bij Op1 waarom B. deze keuze heeft gemaakt en rechtbankverslaggever Saskia Belleman weet wat dit betekent voor het vervolg van het megaproces.

Volgens advocaat van kroongetuige Nabil B. Peter Schouten speelt er al langere tijd een conflict met het Openbaar Ministerie (OM). ”Wij zijn in augustus vorig jaar ook de partner van de kroongetuige bij gaan staan. Toen is het OM ons op alle mogelijke manieren gaan tegenwerken. Zij wilden niet dat wij het gezin zouden gaan bijstaan.”

Conflict met OM
”Wij hebben niet geaccepteerd dat het OM overal voor ging liggen. Wij vonden het ook een heel vreemde situatie omdat er vrije advocaatkeuze is in Nederland. Zij was ontevreden over de beveiliging: het is een situatie op leven en dood. Wij werden gewoon door het OM buiten de deur gehouden en dat hebben wij natuurlijk niet aanvaard”, aldus advocaat Schouten.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

”Nog steeds weigert het OM ons te erkennen als de advocaten van de partner van de kroongetuige”, zegt Peter Schouten. Advocaat Onno de Jong over de reden daarvan: ”De staat zegt dat de kroongetuige en de partner beveiligd moeten worden. De partner kwam bij ons aan omdat zij hulp nodig had en dus zijn wij tegen de wil van de staat in met hen gaan onderhandelen.”

Gevolgen voor Taghi
Kroongetuige Nabil B. stopt er dus voorlopig mee. Wat gaat dit betekenen voor Ridouan Taghi? Rechtbankverslaggever voor De Telegraaf Saskia Belleman: ”Het is voor Taghi natuurlijk heerlijk als de kroongetuige en het OM over straat liggen te rollen. Het nadeel voor hem is dat zijn advocaten Nabil B. nu ook niet aan de tand kunnen voelen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Saskia Belleman, Onno de Jong en Peter Schouten terug.

Vergelijkbare artikelen