Rory de Groot: “Na een paar weken wist ik dat ik bij Excelsior niet zou gaan spelen en werd heel ongelukkig’’

Het is voor veel kinderen hun grootste droom: profvoetballer worden. Maar wat als dat niet lukt? Rory de Groot speelde tien jaar bij Feyenoord, maar stond nooit in het eerste elftal op het veld. En daar heeft hij nog altijd last van. Sparta-jeugdtrainer Pjotr van der Marel is de man die bepaalt wie door mag dromen en wie er afvalt. Finn Bender zit nog middenin zijn droom en werd gescout door vijf profclubs. Zijn vader Steve doet er alles aan om zijn zoon naar de top te helpen: hij nam zelfs een andere baan. 

Voetbaldroom
Finn Bender leeft op dit moment zijn voetbaldroom, hij is gescout door Feyenoord en speelt wekelijks zijn voetbalwedstrijden in Rotterdam. Het is een droom die Rory de Groot ook had, maar na 10 jaar kwam daar een einde aan. ‘’Ik had mijn debuut al gemaakt en ik werd daarna uitgeleend aan Excelsior om daar te rijpen, maar daar kwam ik niet aan toe. Het rijpen werd rotten. Na een paar weken wist ik dat ik niet zou gaan spelen en werd heel ongelukkig.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen