Marleen de Rooy over het gebrek aan bonnetjes van corona-miljarden: “Dit is slecht voor het vertrouwen”

Hugo de Jonge kreeg vandaag een draai om zijn oren van de Rekenkamer in Den Haag. De demissionair minister van Volksgezondheid gaf miljarden euro’s uit aan onder andere mondkapjes, beademingsapparatuur en coronatesten en kan niet al deze uitgaven verantwoorden. Bij Op1 heeft politiek verslaggever Marleen de Rooy het laatste nieuws.

Er zijn het afgelopen jaar miljarden uitgegeven aan de coronacrisis, waarvan de boekhouding niet op orde blijkt. De Rooy over de flinke draai om zijn oren die demissionair minister Hugo de Jonge kreeg. “Wij als belastingbetaler willen dat ons geld op een juiste manier besteed wordt. Als je dat niet goed doet, is dat slecht voor het vertrouwen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Marleen de Rooy terug.

Vergelijkbare artikelen