Lenny Kuhr, Getty Kaspers, Greetje Kauffeld en Hans van Willigenburg over de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival

Opzwepende muziek, vuurwerk en glimmende outfits. Tegenwoordig kent iedereen het Eurovisie Songfestival om zijn spectaculaire acts en extravagante karakter. Maar is dit altijd al zo geweest? Bij Op1 duiken we met oud-winnaars Lenny Kuhr en Getty Kaspers, oud-deelnemer Greetje Kauffeld en oud-presentator Hans van Willigenburg in de lange geschiedenis van het grootste muziekevenement ter wereld.

Komende zaterdag staan Lenny Guhr en Getty Kasper als oud-winnaars op te treden op het dak van museum Boijmans van Beuningen. Lenny Kuhr: “Ik vind het heel erg bijzonder, toen ik achttien of negentien was had ik nooit gedacht dat ik dit nu nog zou kunnen zingen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

De green room waarin artiesten zitten, is een vast onderdeel van het songfestival, maar die is eigenlijk in 1976 uit nood geboren. Hans van Willigenburg: “Het geld was op. Er was geen geld meer voor een tussenact tijdens de puntentelling, dus we deden maar wat.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Lenny Kuhr, Getty Kaspers, Greetje Kauffeld en Hans van Willigenburg terug.

Vergelijkbare artikelen