Fauve Doudouce is muziektolk tijdens het Eurovisie Songfestival

Doven en slechthorenden kunnen dit jaar maximaal genieten van het Eurovisie Songfestival. Alle 39 liedjes worden namelijk uitgebeeld door ‘signdancers’. Deze muziektolken vertalen de optredens niet alleen in gebaren, maar beelden ze ook uit met dans en beweging. Signdancer Fauve Doudouce is één van de tolken en steelt de show tijdens de optredens van onder andere Ierland en Frankrijk. Woensdag vertelt ze er alles over bij Op1.

Doudouce wordt ook wel de Irma Sluis van het songfestival genoemd. Toch is het ook wel iets anders: “Ik tolk ook het ritme van het nummer en de melodie. Als je het geluid uitzet moet je het op dezelfde manier beleven.” Ze wil graag de betekenis van het liedje ook overbrengen. Het feit dat ze danseres is, helpt hierbij volgens de muziektolk.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Fauve Doudouce terug.

Vergelijkbare artikelen