Joodse Natascha van Weezel en Palestijns-Nederlandse Yazan Hasiba over hun vriendschap

Terwijl Eden Alene dinsdagavond namens Israël heeft opgetreden in Ahoy Rotterdam, blijven de raketgevechten tussen Israël en Gaza onverminderd doorgaan. De Joodse Journaliste Natascha van Weezel raakte tijdens de Gaza-oorlog in 2014 bevriend met de Palestijns-Nederlandse student Yazan Hasiba die, net als Natascha, familie heeft wonen in de onrustige gebieden. Nu de spanningen tussen Israëliërs en Palestijnen weer zijn opgelaaid, zoeken ze steun bij elkaar. Dinsdagavond vertelden ze over hun bijzondere vriendschap in Op1.

Yazan Hasiba: “Iedereen heeft meningsverschillen en niemand wil de ander gelijk geven. Met Natascha was dat niet zo, ze zocht niet de confrontatie op, maar meer het gesprek.”

Gesprek 
Yazan Hasiba en Natascha van Weezel zaten zeven jaar geleden samen in een ander televisieprogramma. Yazan Hasiba kreeg van vrienden te horen dat hij er met gestrekt been in zou moeten gaan en had gezien dat Natascha van Weezel al veel mediaervaring had. ”Ik had helemaal geen zin om er met gestrekt been in te gaan. Als het om over dit onderwerp gaat wordt het vrijwel nooit een redelijk gesprek. Met Natascha was dat gelukkig anders.”

Natascha van Weezel: ”Ik denk dat je toch met vooroordelen opgroeit. Na het gesprek op televisie stuurde Yazan mij een bericht om nog eens met elkaar in gesprek te gaan. Hij vond dat hij zich teveel stil had gehouden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Natascha van Weezel en Yazan Hasiba terug. 

Vergelijkbare artikelen