Burgemeester Ineke van Gent: “Er zijn op Schiermonnikoog grote zorgen of het niet permanente schade gaat opleveren”

Een kabel dwars door de ongerepte natuur van Schiermonnikoog en de Waddenzee moet de stroom van een nieuw windpark aan land brengen. Maar voor de inwoners van het eiland is geen zee te hoog, ze blijven strijdbaar. Bij ons aan tafel zit Ineke van Gent, burgemeester van de kleinste gemeente van Nederland, zij strijdt samen met de inwoners tegen de komst van de kabel.

Natuurschade
Burgemeester van Schiermonnikoog Ineke van gent is fel tegen de plaatsing van een stroomkabel dwars door haar eiland. De schade aan de natuur is te groot. “Er zijn grote zorgen of het niet permanente schade gaat opleveren voor het hele ecosysteem.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ineke van Gent terug.

Vergelijkbare artikelen