Eric Vrijsen over de nieuwe breuk bij Forum voor Democratie: “Dit zat er al een tijdje aan te komen”

Opnieuw is er een scheuring bij Forum voor Democratie. Wybren van Haga maakte eerder vandaag bekend dat hij uit de fractie stapt. En hij gaat niet alleen: de Kamerleden Olaf Ephraim en Hans Smolders sluiten zich bij hem aan. In Op1 bespreken we de laatste ontwikkelingen met parlementair journalist Eric Vrijsen en Joost Vullings van EenVandaag.

Parlementair journalist bij EW Magazine Eric Vrijsen over de nieuwe breuk bij Forum voor Democratie: “Dit zat er al een tijdje aan te komen. De 5 mei-poster was de druppel en er is ook een verschil in stijl.” Van Haga is volgens hem een zakelijke man en Baudet meer een man van het theater. Baudet wil vooral ophef. “Van Haga wil debatten voeren en Baudet is meer van de redevoeringen.” Dat botste. Aldus Vrijsen.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Er is met deze breuk weer meer versplintering op rechts. “Eigenlijk is het voordelig voor de VVD, denk ik.” Volgens Vrijsen stemt 60% van de Nederlanders op een rechtse partij. “Maar wat krijgen ze, een centrum-links beleid. Omdat VVD niet met PVV en Forum wil samenwerken.”

Kijk hier het hele gesprek met Eric Vrijsen en Joost Vullings terug.

Vergelijkbare artikelen