Michael van Praag haalt herinneringen op uit een leven in de voetbalwereld

Een goede voetballer is Michael van Praag nooit geweest, maar toch weet iedereen in de voetbalwereld wie hij is. Hij was voorzitter van Ajax, van de KNVB en was ook jarenlang bestuurslid bij de Europese voetbalbond UEFA. Hij had ook een bewogen jeugd, waarin hij opgroeide als kind van een Joodse onderduiker, maar er vooral werd gezwegen over de oorlog. Willem Vissers beschreef het leven van Michael in een nieuwe biografie. Woensdagavond in Op1 haalt Van Praag herinneringen op uit zijn leven.

De Ajax-icoon vindt dat voetbalbestuurders vaak een onterecht slecht imago hebben. “Een voetbalbestuurder moet je vergelijken met een omgekeerde autowasstraat, je gaat er schoon in en je komt er vuil uit.” Zijn leven wordt nu beschreven in een nieuwe biografie.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Michael van Praag terug. 

Vergelijkbare artikelen