Arnon Grunberg reikte maandag voor het eerst de Holocaust Literatuurprijs uit

Arnon Grunberg is één van de mensen die een schadevergoeding kreeg van de Nederlandse Spoorwegen voor hun rol tijdens de oorlog. Zijn inmiddels overleden moeder en haar ouders werden in 1944 met de trein vervoerd naar Theresienstadt, en vandaar naar Auschwitz. Hij besloot met het geld de Holocaust Literatuurprijs op te richten, een prijs bedoeld voor het beste verhaal waarin de genocide door de nazi’s een rol speelt. Maandag reikte hij de prijs voor het eerst uit en is hij samen met de winnaar te gast bij Op1.

Voor haar boek De Rode Draad ontving Guida Joseph maandag de eerste Holocaust Literatuurprijs uit handen van oprichter van de prijs: Arnon Grunberg.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Arnon Grunberg en Guida Joseph terug. 

Vergelijkbare artikelen