Kitty Bloemenkamp en Beatrijs Smulders pleiten voor een vaccinatievoorrang voor zwangeren

Zwangere vrouwen lopen meer risico om door corona in het ziekenhuis te belanden, zo blijkt uit onderzoek van het UMC. Tot nu toe werden er ruim vierhonderd zwangere vrouwen opgenomen in het ziekenhuis, daarvan moesten er 36 naar de IC. Hoe kan het dan toch dat, ondanks deze cijfers, zwangere vrouwen nog altijd achterin de rij staan om een vaccinatie te krijgen? We bespreken het met hoogleraar verloskunde Kitty Bloemenkamp en verloskundige Beatrijs Smulders.

Kitty Bloemenkamp en Beatrijs Smulders vinden dat zwangere vrouwen een vaccinatievoorrang zouden moeten krijgen. Smulders: “Ernstige corona komt relatief weinig voor bij zwangere vrouwen, maar als het gebeurt dan is het echt een enorm nare en dramatische situatie.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Er zijn veel zwangere vrouwen die twijfelen om te vaccineren, ondanks dat de kans dat zij op de IC terecht komen 2,5 keer zo groot is dan bij leeftijdsgenoten. Bloemenkamp: “In Amerika zijn er inmiddels 90.000 zwangeren gevaccineerd, en daaruit blijkt wel dat het op korte termijn in ieder geval veilig en effectief is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Kitty Bloemenkamp en Beatrijs Smulders terug.

Vergelijkbare artikelen