Broers Nahib en Nabil Hamidi over de podcast ‘Sorry voor mijn broertje’

Broers Nahib en Nabil Hamidi vluchtten als kleine jongens met hun familie weg uit Afghanistan. Terwijl Nahib afstudeerde aan het hbo en een mooie carrière tegemoet ging, belandde Nabil op het criminele pad. Ze vonden elkaar terug toen Nabil zijn straf moest uitzitten in een jeugdgevangenis, waar Nahib uiteindelijk zelfs kwam te werken als begeleider. Samen met KRO-NCRV maakten ze de zevendelige podcast over hun bijzondere verhaal, ‘Sorry voor mijn broertje’.

Hoe denken zij zelf dat dit grote verschil in levenspaden is ontstaan? “Ik denk dat karaktereigenschappen een belangrijke rol spelen. Hoe je zelf iets interpreteert kan cruciaal zijn in je persoonlijke keuzes.” Volgens Nahib wilde zijn broer vaak dingen te snel en was hij ongeduldig. Hij is hierin echter wel veranderd. “Dat is echt 360 graden gedraaid.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met de Nahib en Nabil Hamidi terug.

Vergelijkbare artikelen