Wilrieke Sophia: “Ik heb meerdere collega’s die een kerk hebben opgericht en alsnog workshops geven”

Corona splijt sportteams, families en ook de spirituele wereld. Noor Bongers, Wilrieke Sophia, Mariska Vermeulen zijn alle drie onderdeel van die gemeenschap en zien van dichtbij de tweestrijd ontstaan. Donderdag gingen de drie vrouwen het gesprek aan bij Op1.

Waaruit blijkt de tweestrijd in de spirituele wereld? Wilrieke Sophia ziet het vooral online heel erg terug. “Felle discussies online, aannames over elkaars standpunten. Screenshots van Telegram discoursen waar allemaal heftige gesprekken naar extreemrechts neigen ook. Het is niet meer zo vredelievend nee.” Noor Bongers vind dat de wereld vooral veel over elkaar oordeelt. “Je bent of een wappie, of een schaap. Maar eigenlijk is allebei net zo erg.”

Sophia denkt dat de tweestrijd komt door het innerlijke gevoel dat mensen in de spirituele wereld graag volgen. “Het onderscheid tussen angst en intuïtie kan soms heel lastig te onderscheiden zijn.” Volgens haar is dit een angstige periode door de wereldwijde pandemie waar we ons nu in verkeren. “Ik denk dat er heel veel mensen nu vanuit hun angst een beetje richting de complotten en tegen de richting van de overheid in gaan.”

Wilrieke Sophia: “Ik heb meerdere collega’s die een kerk hebben opgericht en alsnog workshops geven, want dan mag je wel met dertig bij elkaar komen.” Sophia staat daar niet achter. Bongers vindt dat de overheid maar één kant belicht. Er moet meer aandacht komen op gezond leven en het immuunsysteem. “Dingen waar je corona wel mee kunt handelen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek met Noor Bongers, Wilrieke Sophia en Mariska Vermeulen terug.

Vergelijkbare artikelen