Jan Paternotte (D66) en Fleur Agema (PVV) debatteren over het vaccinatiepaspoort

Moet er een vaccinatiepaspoort komen? Het demissionair kabinet ziet het als entreebewijs voor buitenlandse reizen en binnenlandse evenementen. Is dit een indirecte vorm van vaccinatiedwang? En hoe verhoudt deze oplossing zich tot toegangstesten? Woensdagavond debatteren D66-Kamerlid Jan Paternotte en PVV-Kamerlid Fleur Agema over de vraag hoe wij meer vrijheid kunnen krijgen als de coronamaatregelen worden versoepeld.

De twee Kamerleden staan recht tegenover elkaar. D66-lid Jan Paternotte vindt het een goed idee. “Het is een goed middel, denk ik, om eerder uit een lockdown te stappen.” Het gaat volgens hem wel even duren voordat het virus weg is en kan dit een goede manier zijn om bijvoorbeeld eerder de bioscopen te kunnen openen. “Volgens mij zitten we hier allemaal op te wachten.”

PVV-lid Fleur Agema is fel tegen. “Een testverplichting om iets leuks te kunnen doen of naar school te mogen een vaccinatiepaspoort nodig te hebben, gaat echt veel te ver.” Het is volgens haar ook helemaal niet nodig, dertig procent van de mensen heeft al immuniteit. Aldus Agema. “Er gaat een omslagpunt komen op korte termijn.” Agema vindt het een inbreuk op de lichamelijke integriteit.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Voorzitter van het Landelijke Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers is voorstander van het vaccinatiepaspoort. “De ziekte gaat niet meer weg, de infectie gaat niet meer weg, dus dan komt het in het najaar weer terug.” Kuipers zou het erger vinden om ergens steeds een negatieve test aan te leveren. “Schrijf dan maar ergens op dat ik gevaccineerd ben.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jan Paternotte en Fleur Agema terug.

Vergelijkbare artikelen