Sjaak Swart over de Ajax-drukte in Amsterdam: “Je kunt kiezen: of de hele stad naar de kloten, of dit”

Een prachtige dag voor Ajax gisteren. De Amsterdamse voetbalclub kroonde zichzelf voor de 35e keer landskampioen. Het is de zesde titel sinds 2011 voor de club. Voormalig profvoetballer Sjaak Swart was onderdeel van het beginnende succes van Ajax. Maarten Spanjer kijkt met heimwee terug naar deze tijd en schreef er een boek over, ‘Toen Godenzonen niet bestonden’. Samen blikken ze maandagavond bij Op1 terug op de vele triomfen van de grootste voetbalclub van Nederland.

Swart was samen met Johan Cruijff onderdeel van het beginnende succes van Ajax. Het kampioenschap van Ajax is wel een moment waarop hij Cruijff extra mist. “Ik had goed contact met Johan, dus daar denk je dan wel aan natuurlijk.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Het was gisteren bovendien te druk bij viering van het landskampioenschap van Ajax. De politie besloot niet op te treden. Sjaak Swart: “Je kunt kiezen, of de hele stad naar de kloten, of dit.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Sjaak Swart en Maarten Spanjer terug,

Vergelijkbare artikelen