Pfizer-directeur Marc Kaptein en Marjolein van Egmond over het vaccineren van tieners

Er zijn inmiddels 5,6 miljoen coronavaccinaties gezet in Nederland en de prik komt nu ook voor jongere generaties steeds dichterbij. De EMA is een onderzoek gestart naar de mogelijke uitbreiding van de inzet van het Pfizer-vaccin voor jongeren tussen de twaalf en vijftien jaar. Maar is het daadwerkelijk nodig om jonge tieners te vaccineren tegen corona? Directeur van Pfizer Marc Kaptein en immunoloog Marjolein van Egmond bespreken maandag de voor- en nadelen bij Op1.

Immunoloog Marjolein van Egmond vindt het een goed idee om te onderzoeken of het Pzifer-vaccin ook geschikt is voor een jongere doelgroep. “Als je kijkt naar het gerucht dat kinderen gevoeliger zijn voor de Britse variant, dan is het wel heel erg fijn dat je ze kunt vaccineren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Marc Kaptein en Marjolein van Egmond terug.

Vergelijkbare artikelen